// Kau Untukku ♥
Disclaimer


Hello Peeps !Assalamualaikum,I'm Fikriyah Aqilah, Welcome to my territory. You've dropped in my space. Be nice here and copycats not allowed. Please respect me and I'll respect you. Don't copy anything here without my permission. Thank you :)


Back to entry
Meet the owner
Exchange links


Chatzone

Rasulullah bersabda,'Dunia ini adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah'. (HR Muslim).





Credits

Template is made by PiKevin.
The basscode is taking from Ainabillah Shafie. Thanks to We ♥ It for the amazing picture. And also a big applause to Rainboee for his beautiful colour code.


All rights reserved ® FIKRIYAH AQILAH 2013.


Tak salah kahwin muda. Best apa. haha" :')
Friday, May 31, 2013 , 2:17 AM , 0 Comment[s]
Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang 

Assalamualaikum
ibu ibuuu :D Boleh kahwin muda tak?. Hehehe..



Dengar pasal kahwin macam mudah jer,macam semua benda senang..
Seriously cakap memang aku teringin nak kahwin muda, and I think parent tak kesah kalau cakap baikbaik.

Kahwin memang best ! lagi lagi kalau kita dah ada pasangan yang best camni :
Cakap macam kawan 
Bergurau seperti kanak kanak
➜ Bergaduh mcm suami isteri
➜ Saling melindungi mcm adk beradik~ ♥

Tapi sayang-sayang sekalian, kalau nak kahwin harus ilmu di dada tu cukup..Kahwin muda sebenarnya memang digalakkan. Sebab dapat dihindari dari maksiat and others.Kalau Al Fatihah pun terGAGAP lagi baca, tajwid pun entah ke mana, macam mana boleh berangan nak kahwin muda?Kahwin bila anda benar-benar bersedia nak jadi ibu dan ayah. Kahwin pun kena ada matlamat pendek dan matlamat panjang, tahu?Ramai galak nak kahwin..tapi ramai jugak lupa..parent makin tua..cintailah sementara masih ada..ada 2 je dalam dunia..ayah dan ibu ^^Ustaz & Ustazah lebih galakkan orang muda bersabar, jangan terburu2 nak kahwin. Hmmm betullah. Macam takut je kalau nak kahwin awal,takut tak mampu nak bawa tanggungjawab.


Dear Boy , kahwin muda memang la best tapi kalau korang belajar pun main-main macam mana nak jaga anak dara orang . So berjaya dulu .Kalau diri awak tu pun tak terjaga, jangan harap nak jaga anak orang. Maksudnya kalau solat pun entah kemana jgn harap nak kahwin la kan :p
my dearGirl kalau nak sangat nak kahwin pastikan solat, aurat semua terjaga, ini kalau solat pun lambat, aurat tak jaga. Bila dh kahwin nanti buat tambah dosa suami je. Kesian dekat suami.
Solat kena jaga.Kalau solat subuh,nanti kena simbah air baru nak bangun,simpan je lah.

Tapi tak ada salahnya jika nak kahwin muda, Rasulullah pun galakkan kita kahwin muda.  Islam jugak galakkan kita para remaja ni kahwin muda, Siapa yang dapat tolak jika Jodoh sudah tiba.Kahwin memang seronok. Masalahnya, awak dah bersedia ke nak pikul tanggungjawab sebagai suami, isteri, ibu dan ayah? Jika sudah, Alhamdulillah silakan :')


For Myself ? :') Kahwin muda? Memang impian. Tetapi belum tiba masanya. Allah suruh kita lengkapkan diri dengan ilmu agama dahulu. InsyaAllah :) Memang kahwin muda elak maksiat tapi kalau tiada ilmu Agama yang cukup, dah ada yang Halal pun boleh pergi kepada yang Haram. Fikir balik, Ilmu dah mantap? Solat dah cukup? Puasa? Fardhu ain? :') Ya Allah, Banyak yang perlu di perbaiki lagi.

P/S :Janganlah asyik fikir nak kahwin muda ja, harapan ibu ayah nak campak mana? Tunaikan dulu amanah dan harapan mereka utk melihat kta berjaya. Kalau rasa iman tu setipis kulit bawang,tak payahlah nak berniat kahwin muda!Penuhi dadamu dengan Ilmu untuk mendidik keluarga,bakal isteri dan anakmu kelak!