// Kau Untukku ♥
Disclaimer


Hello Peeps !Assalamualaikum,I'm Fikriyah Aqilah, Welcome to my territory. You've dropped in my space. Be nice here and copycats not allowed. Please respect me and I'll respect you. Don't copy anything here without my permission. Thank you :)


Back to entry
Meet the owner
Exchange links


Chatzone

Rasulullah bersabda,'Dunia ini adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah'. (HR Muslim).





Credits

Template is made by PiKevin.
The basscode is taking from Ainabillah Shafie. Thanks to We ♥ It for the amazing picture. And also a big applause to Rainboee for his beautiful colour code.


All rights reserved ® FIKRIYAH AQILAH 2013.


Bila Exam Dekat Semua Student Pakat Jadi Giler :D
Friday, April 27, 2012 , 11:24 AM , 0 Comment[s]
Exam nak dekat, tapi aku selamber tak study.. urghhh, pemalas betol aku nie. 
Macam mane la nak berjaya kalau perangai mcm nie.. aiyooo... hahaha..  
Ok ! Hari nie aku kena berjanji pada diri aku bahawa akan dapatkan 8A ! 
hIYaaarrrggGGHHHHHH !! SEMANGAT SEIH ! errr... semangat ke kalau still mengadap lappy?

orang cakap kalau musim exam nie student mesti berubah horman ! *eh ! giler ker :D
Tak Percaya bace nie...


7 Petanda Musim Exam Pelajar.


… lagak macho ketika study …
Dah lima bulan lebih aku da sekolah. Bermakna dah dekat dengan peperiksaan pertengahan semester untuk sessi kali ni. Dalam waktu-waktu nak exam ni, confirm sorang-sorang member aku akan buat perangai pelik. Kalau jumpa kejadian aneh lagi pelik ni, maknanya tengah musim exam lah tu.
1. Hormon Tak Stabil, Muka Ketat !
… muka stress ! …
Syhh.. nak dekat exam ni muka semua nak stress je. Maklumlah, nak exam kan. Kalau subjek math tu nak kena hafal rumus itu ini, calculation method macam-macam dan teori yang memenatkan pale. Time nak exam ni susah nak tengok muka ceria. Duk pikir bab tu tak habis cover,subjek sane sini disitu dan dimana-mana juga tak habis cover lagi. Dengan folio dan keje-2 rumah yang tertangguh #sape suruh   tangguhm padan muke ! Tegur atau silap sikit tak pasal-pasal kena karate woo..hahaha..
*coret-coret :
A : pssttt..pssttt.. asal kawan baik kau tu moody semacam je seminggu dua ni, period ke ?
B : mane pulak ko period 3 minggu, exam la dol..
A : patut lerrr.. tak leh nak usha la camni.. kang tak pasal kena karate..
dialog suka-suka ok ! hahaha..
2. Rajin Makan Di Tengah Malam
Bila nak dekat exam ni, semua pakat nak stadi sampai 2 – 3 pagi. Fuh, memang tahap rajin lebih hangat daripada microwave ! Bila dah pukul 1 pagi, dengan buat calculation tak dapat-dapat mulalah mencari sumber-sumber makanan terdekat. Sape member-member simpan biskut tu confirm tak yah risau biskut lemau sebab ada tukang perabis. :D 
3. Mata Jadi Sepet Macam Pelakon Korea
Masa ni korang boleh nampak mata kawan-kawan semua pakat nak kecik-kecik je. Semua datang kelas dengan mata yang tak ikhlas nak celik, kalau boleh kena letak batang mancis baru boleh terbukak mata tu. Lagi satu memang ramai akan dapat celak semulajadi masa ni disebabkan lingkaran gelap bawah mata. Kalau yang perempuan tu leh la cover, yela diorang kan rajin beli krim itu krim ini. Jaga kecantikan la konon.. hehe.. Ni semua sebab stadi sampai jam 3 pagi la ni, exam kan. Hah, lagi satu kepada perempuan yang suka tengok cerita korea, tak payah jauh-jauh lepas ni. Korang boleh jumpa lelaki korea mata sepet kat kelas disebabkan musim exam. Walaupun tak putih melepak, tapi mata sama sepet ok la tu.
*apa lebihnya lelaki korea berbanding kami lelaki tempatan ni ? arghh !!.. haha
4. Dakwat Pen Habis Dengan Mendadak
Sebelum ni pen yang dibeli lambat sikit nak abeh.Tapi bile nak exam, sume pen dakwat tinggal secoet. Kena pulak esoknya ada exam, malam tu la nak print slide, nota, rumus, jadual silap-silap print buku teks terus ! Kalau tak tulis nampak macam takde guna pulak pen tu. So, sebelum nak exam ni print jela semua nota baru nampak berjaya sikit .. hahaha.. aku pernah buat ni perangai camni, sekali exam ambik ko ! harap nota je tebal tapi tak leh jawab.. dush !!.. paling bengang kalau terlupa bende yang kita da baca.
ok itu sahaja sindrom-2 saya yang sempoi ini...saya doakan korang semua dapat dapat flying colours result baru cun ok....1st class hons for all my readers jer muahahahhaa....
Oh ya, kepada semua student-student SEMARAK. GOOD LUCK For MID YEAR EXAM :)
*eh, ada lagi ke perangai pelik di musim peperiksaan yang korang pernah jumpa ? :D